Není nad to, když může člověk letní pohodu trávit doma. Oproti drahým dovoleným někde v zahraničí to má spoustu výhod. Už jen to, kolik peněz tak ušetříte, pokud nemáte nutkání si každé léto nasazovat toulavé boty a mířit někam do zahraničí. A také se tak nemusíte trápit zbytečným stresem. Každý, kdo již někdy zamířil na dovolenou do zahraničí, to moc dobře zná.
dřevěný altán
Nejdříve se stresujete, aby vám vyšlo dobré počasí, pak se stresujete při balení, abyste na nic podstatného nezapomněli, poté jste neklidní, abyste stihli svůj zaplacený spoj anebo případně pokud jedete vlastní cestou, tak aby vás nepotkala žádná nepříjemná dopravní situace jako jsou přeplněné dálnice anebo dokonce dopravní nehoda. A cestou se bojíte, aby se vám na daném místě líbilo, aby to tam vypadalo tak dobře jako na fotografiích v katalogu cestovní kanceláře a tak podobně. A v dnešní době musíte mít dále strach i z případných teroristických útoků a z toho, abyste se nějakému bláznovi nepřipletli do cesty. A to zdaleka není vše. Na cestě zpět vás čeká podobná anabáze, a ještě k tomu hromada věcí, které následně musíte doma uklidit a hromada nevyřízené korespondence a podobně.
rolety na okně
Zato, když pěkně strávíte svou dovolenou doma, tak to je něco jiného. Nestojí vás to ani korunu navíc, můžete vstávat kdy chcete a dělat si, co vás baví. Nemusíte se nikam honit. A nemusíte se ničeho obávat. A klidně můžete vyrazit i k vodě – buď do akvaparku, na koupaliště anebo do svého bazénu. A pokud chcete mít na zahradě více soukromí, aby vás nikdo o dovolené nerušil, pak vám postačí, když si více stáhnete venkovní rolety do pergoly, a je to. Doma je zkrátka doma.